Nyugat Királynője: az utolsó nekifutás, avagy lányok hármasával

Nem kérem, rossz az aki pajzánra gondol, nem csapattunk velük orgiát szerkesztőségünk falai közt. Annyit tettünk, hogy a gála előtt egy nappal hármas csokrokra bontottuk őket, és úgy faggattóztunk. Ki nem akarja, hogy valami démoni bűnbe rángassuk szerelmét, amit persze nem teszünk? Melyikük klarinétozott, majd nyert lövészversenyt? Ki indult már babaszépségversenyen? Utoljára bemutatjuk a lányokat.

„Elég szoros mezőny lett” - mondja a szűkszavúságában is magabiztosnak tűnő jákfai Kocsis Korinna, akinek nem újdonság, hogy kvalitásaival tündököljön. Amióta csak öntudatra ébredt, ellenállhatatlan vágyat érez minden iránt, ami a szépség körül forog: résztvevője volt babaszépségversenynek, Sopronban tanul kozmetikusnak, a megyei napilapban augusztus szépének választották. Sőt, akár csak a hollywoodi modellek, ő is rajong a kis élő szőrpamacsokért: egy törpe uszkár büszke tulajdonosa.

Kiss Annamária is ingázó diáklány: Csényében lakik, idén végez tanulmányaival Sárváron. Szintén nem dobtuk a mélyvízbe versenyünkkel: „a Savaria Szépén próbáltam ki magam először. Helyezést nem értem el, de jófajta kihívás volt.” Élő példája a sztereotípia-rombolásnak: nem csak szemrevaló, de az esze is vág. Már csak énekelni nem hallottuk, pedig állítása szerint szívesen bontogatja szárnyait ezen a területen is: leginkább Hilary Duff dalait szereti előadni.

Ha létezik a természetességnek abszolút manifesztációja, akkor Iván Barbara az. Még a döntő előtt sem reszket - vagy csak jól palástolja -, vidám gyermeki lélekkel válaszolgat kérdéseinkre. Megtudjuk, hogy a rock és a techno nem jön be neki, a romantikusabb típusú filmek és a görkorcsolya viszont igen. És azt is, hogyan reagált az - egyébként még a mozgáspróbára is elkísérő - anyukája a hírre: „amikor felhívtam elújságolni a hírt, akkorát sikított, hogy két percig fájt a fülem.” Barbi környezete lelkes típus, osztályfőnöke például csak azért nem szervez osztálykirándulást péntekre, hogy jönni tudjanak a versenyre.

A Kanizsai Dorottya Gimnázium negyedikes tanulója Devecser Anikó. „Az újságírás érdekel, éppen ezért Vas megye most induló honlapján rovatvezető leszek modell- és divat témában. Próbaként megteszi” - vallja, és a vállalkozó kedv itt még nem ér véget: emelt szinten tanul németet és angolt, egyéb iránt pedig elvégzett már egy szombathelyi modelliskolát, megfordult már divatbemutatókon is. Ha épp nem zajlik olyan vadul az élete, akkor barátja karjaiban piheni ki a fáradalmakat - ritka alkalom, hiszen a szerencsés úriember focista, szintén kevés szabadidővel.

A tehetség kivillantása nem ismeretlen Sipos Emese számára: klarinétozott, versmondott, leigazolt NB2-es kézilabdás. De ami talán ennél is sokkal különlegesebb, az az, hogy ő maga rendőrnek készül. „Szeretek lőni is, értem el eredményeket lövészversenyeken. Valamiért vonzanak is a kimondottan fiús dolgok” - mondja, aztán gyorsan hozzáteszi, hogy ezt talán lehet hogy nem kellett volna; mi pedig csak mosolygunk, hiszen egy ízig-vérig nő áll előttünk - aki azonban júliusban már uniformist ölt, és ki tudja, talán már minket igazoltat egy görbe estén.

Poór Szilvi a Berzsenyi Dániel Főiskola gólyája, aki annyira visszafogott, amennyire vonásaiból kiindulva igazán nem kéne lennie. Idegenforgalmat tanulgat, de nem csak bele a vakvilágba, céljai is vannak vele: „nagy vágyam, hogy egy szállodában dolgozzak, vagy egy saját éttermem legyen.” Imádja az állatokat, egy fehér tigrist szívesen elfogadna, bár legutóbb az állatkertben nem engedték, hogy megsimogasson egy példányt. Van egy olyan érzésünk, hogy jól járt vele.

Kuriózum a szépségversenyek történetében, hogy egy ikerpár ugyanazon a platformon mutathassa meg bájait, de a Nyugat Királynőjén ez is megtörténhetett. A BDF rekreációs szervező és egészségfejlesztő szakán tanuló Horváth Anett szerint biztonságérzetet ad, hogy testvérével együtt indulhat. És hogy mit gondol a modellesdiről? „Ebben a két hétben éreztem igazán, hogy micsoda fárasztó szakma lehet ez. De nem vagyok az az otthonülős típus, lehet, hogy belejönnék. ”Anettet a kíváncsiság hajtotta a jelentkezésig, na meg az, hogy hogy szeret a sminkkel, öltözködéssel foglalkozni. És vannak is idomok, amin jól állnak a dresszek: a magyar akrobatikus rock & roll válogatott tagja is volt.

„Jó érzés, hogy a legidősebbként, 23 évesen ott vagyok a mezőnyben[q] - mondja somolyogva a csapat szőkesége, Giczi Edina. Nemzetközi tanulmányok szakra jár és közgazdász lesz belőle, amit még maga sem hisz el, vagy legalábbis furcsa kimondania. Nem csoda, hiszen minden jel szerint nem a véresen komoly, irodai élet illik hozzá: Heti háromszor másfél órát edz az övéivel, a West Side tánciskolával, főként hiphopot. A legérdekesebb nevezési sztori hozzá kapcsolódik: [q]a bátyám nevezett be, mert azt mondta, ennyi idősen ez az első és utolsó esélyem.” Horváth Lívia, az ikrek másik fele azt vallja magáról, hogy míg testvére a harciasabb, neki nagyobb a szája. Szimpatikus szókimondásáról hamar tanúbizonyságot is szerzünk, elmondja, hogy van egy vadászgörénye, amit szívesen elhozna a döntőre, egyébként meg ő is rokizott: „milyen jó volt, amikor dobáltak minket” - emlékszik vissza. Ő egyébként eredetileg nem akart indulni; egy ruhapróbára kísérte el Anettet, amikor megkérdezte tőle fotósunk, volna-e kedve mégiscsak. „Igazából ez nem az én világom, mert teljesen sportos vagyok, izgulok is, mi lesz a döntő napján, amikor magassarkúban kell majd vonulnunk.”

Szülésznőnek tanul a PTE-ETK-n Kovács Dóra, és bízik abban, hogy idővel a mesterképzést is letudja majd. Régen nyolc évig gyorskorcsolyázott, mára az aerobik maradt, és az, hogy néha járja az erdőt, mert párjának hobbija a vadászat. „De erre nagyon kevés idő jut, mert időm nagy részét a kórházban töltök szülésvezetésekkel.” A barát persze aggódik: vajon nem rángatják-e bele kedvesét valami sötét ügyletbe a Nyugat Királynője választáson? Nos, e helyütt közöljük: nem, egyik lányt sem terveztük Olaszországba küldeni táncolni, mi csupán egy koronának keresünk méltó tulajdonost:)

Varga Nikoletta a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola végzőse, a pár bekezdéssel feljebb bemutatott Emese évfolyamtársa. Nikinél persze rögtön azzal indítunk, miért akarja ilyen zivataros időkben a zsaruk kötelékét erősíteni? „Ez talán bután hangozhat, de én nagyon szeretek emberekkel foglalkozni. Lehet, hogy ez nem kifejezetten a legmegfelelőbb munka erre, de nekem ez tetszik. Az ifjúságvédelmi programban például komoly fantáziát és lehetőséget látok.” Szabad óráiban sportolgat, vagy imádott magyar vizslájával rója a mezőket. S hogy tart-e a lámpalázas döntőtől? Szerinte „nem kell rajta annyit gondolkodni, mert akkor csak belegabalyodik az ember.”

A korábban magas szinten ugrókötelező Nagy Barbara Szombathelyen tanul, itt kollégista, hétvégente pedig a szülői házban, Vönöckön lazul el. Jövőre érettségizik. „Utána nem tudom mi lesz, nincsenek még terveim, talán ez a modellkedés kicsit előbbre visz” - mondja el diktafonunk érzékelője előtt. Nem vacillált, hogy jelentkezzen vagy sem, meglátta felhívásunkat és uccu neki, belevágott. „A fotózás kicsit fárasztó volt, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, de én végig nevettem, úgyhogy nekem nagyon tetszett.”

Vonatkozó cikkünkben még több info, fotók, ahogy a csövön kifért.
Nem feledendő: holnap este hét óra, mozi nagyterem, időben érkezni.